Όσο στην Ελλάδα ψάχνουμε την ανάπτυξη, στην Πολωνία φτιάχνουν supercars. Τελευταίο πόνημα το Arrinera Hussarya GT, το αγωνιστικό όχημα προδιαγραφών FIA GT4.

 

 

Η νεοσύστατη πολωνική εταιρεία κατασκευής supercar, η Arrinera Automotive S.A., έδωσε στη δημοσιότητα μια σειρά φωτογραφιών του Hussarya GT, ενός αγωνιστικού οχήματος που προορίζεται για αποκλειστική χρήση πίστας. 

Σχεδιάστηκε ώστε να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα FIA GT4 και εξελίχθηκε από την Arrinera Racing. Είναι πισωκίνητο και έχει τοποθετημένο στη μέση του αμαξώματός του έναν V8 κινητήρα 6,2 λίτρων της GM. Αποδίδει 430 ίππους και μέσω σειριακού κιβωτίου 6 σχέσεων, κινεί το αυτοκίνητο των 1.249 κιλών. Το ελαφρύ της κατασκευής επετεύχθη χάρη στο «περιτύλιγμα» του ατσάλινου θολωτού πλαισίου από αλουμίνιο, ανθρακονήματα και κέβλαρ. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση του Hussarya GT φέρει αμορτισέρ και ελατήρια της Ohlins, ενώ 6πίστονα δισκόφρενα των 380 χλστ. είναι της Alcon. Στο οδηγοκεντρικό μάχιμο εσωτερικό, το αγωνιστικό bucket κάθισμα είναι της Corbeau, ενώ μέσω της ψηφιακής οθόνης Cosworth Intelligent Color Display, ο οδηγός λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.Σε ό,τι αφορά στο Hussarya δρόμου με τον κινητήρα των 650 ίππων, τα τελευταία νέα κάνουν λόγο για εμπορικό λανσάρισμα προς τα τέλη του έτους, ενώ στα επόμενα χρόνια θα υπάρξει και μια σκληροπυρηνική έκδοση Hussarya 33, αγνώστων προς το παρόν λοιπών στοιχείων. Στα σχέδια της Arrinera είναι να φτιάχνει μόνο 2-3 GT4 αγωνιστικά οχήματα το χρόνο, με τις τιμές του Hussarya GT να ξεκινούν περίπου από τα 185.000 δολάρια.
Πηγή: autotriti.gr