Η φετινή χρονιά είναι η τελευταία της υπάρχουσας X5, αφού η BMW ετοιμάζει πυρετωδώς το νέο της SUV για το 2017.H BMW ετοιμάζει για την επόμενη χρονιά τη νέα, τρίτη γενιά της X5, η οποία θα έρθει βασισμένη σε νέα πλατφόρμα και με περισσότερη από ποτέ τεχνολογία.

 
 
Η γκάμα των κινητήρων της νέας X5 θα διαθέτει ισχυρά μοτέρ,
ενώ θα υπάρξουν και περισσότερες υβριδικές εκδόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το εξωτερικό, η νέα BMW X5 θα βασιστεί πάνω στην ίδια πλατφόρμα με αυτή της καινούργιας BMWΣειρά 7, αλλά και της επόμενης Σειρά 5, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι ελαφρύτερη και με ακόμη καλύτερη ακαμψία σε σχέση με την τωρινή.

 

Σίγουρα επίσης θα πλαισιωθεί και με τις νεότερες τεχνολογίες της εταιρείας στο πεδίο της αυτόνομης οδήγησης, αλλά και σε ό,τι αφορά στην παρουσία των πλέον εξελιγμένων συστημάτων infotainment με χειρισμό από απόσταση.

 

Παράλληλα, η επόμενη X5 θα αποτελέσει τη βάση και για τη νέα BMW X7, η οποία θα είναι μεγαλύτερη και πιο βαριά, ώστε να τοποθετηθεί στην κορυφή των SUV επιλογών της BMW.

 

Στον τομέα των κινητήρων, η νέα X5 θα διατεθεί με μια μεγάλη ποικιλία μοτέρ, ανάμεσα στα οποία θα συμπεριληφθούν ο 3λιτρος TwinPower Turbo 6κύλινδρος της BMW, αλλά και ένας νέος V8. Πιθανός για την X7 είναι και ένας 6κύλινδρος V12, ενώ θα υπάρχουν και νέες επιλογές στο πεδίο των υβριδικών, plug-in μοντέλων, υπό τη σκέπη της νέας γκάμας BMW iPerformance.

 

 

 

 

Πηγή: auto2day.gr