Σε πλήρη εξέλιξη η συμμετοχή της Infiniti στους αγώνες της Formula 1.

 

 

Στο ξεκίνημα της νέας σεζόν της F1 για το 2016, η Infiniti θα είναι ο τεχνικός συνεργάτης της ομάδας Renault Sport F1, αξιοποιώντας στο έπακρο την εξαιρετική τεχνογνωσία της σε θέματα υβριδικής τεχνολογίας. 


Επιπλέον, η Infiniti θα συνεισφέρει υλικοτεχνικούς πόρους στο Σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας (ERS) της ομάδας τηςRenault, το οποίο ενσωματώνει δύο κινητήρες με την κωδική ονομασία MGU-Η και MGU-Κ αντίστοιχα , καθώς και μια μπαταρία.


Η Infiniti έχει χτίσει μια σημαντική φήμη στα υβριδικά αυτοκίνητα επιδόσεων και συγκεκριμένα πάνω στον καταξιωμένο υβριδικό κινητήρα 3,5 λίτρων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το μοντέλο Q70 sedan της φίρμας, το οποίο είναι εξοπλισμένο με αυτόν τον κινητήρα και έχει αναγνωριστεί από το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες, ως το υβριδικό αυτοκίνητο με την καλύτερη επιτάχυνση στον κόσμο! 


Για την ιστορία, η Infiniti ενεπλάκη για πρώτη φορά στους αγώνες της Formula 1 το 2011, ως συνεργάτης της ομάδας Red Bull Racing και εξελίχθηκε σε χορηγό του τίτλου της συγκεκριμένης ομάδας, από τη σεζόν του 2013. Έχοντας πλέον στις αποσκευές της πλούσια εμπειρία, η Infiniti κάνει τώρα το επόμενο λογικό βήμα, συνάπτοντας μια τεχνική συνεργασία με την ομάδα Renault Sport Formula One, στη βάση ενός πενταετούς πλάνου.

 

 

 

 

Πηγή: autotriti.gr