Η Nissan παρουσίασε το πρωτότυπο Rogue Warrior στη διεθνή έκθεση του Μόντρεαλ. Πρόκειται για ένα και μοναδικό όχημα, που σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει τις πιο δύσκολες χειμερινές συνθήκες.

 

 

Ο χειμερινός πολεμιστής της Nissan είναι ένα «θηρίο» με 4 ερπύστριες μήκους 1,22 μ. και πάνω από μισό μέτρο απόσταση από το χιόνι.

 

    

Η Nissan παρουσίασε το πρωτότυπο Rogue Warrior στη διεθνή έκθεση του Μόντρεαλ (Montreal International Auto Show). Πρόκειται για ένα και μοναδικό όχημα, που σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει τις πιο δύσκολες χειμερινές συνθήκες.

  
Προεξάρχον χαρακτηριστικό του concept είναι –τι άλλο;- οι ερπύστριες. Το σύστημα Dominator για την ακρίβεια, της εταιρείας American Track Truck. Η κάθε μια από τις 4 ερπύστριες έχει μήκος 1,22 μέτρα, πλάτος 0,38 μέτρα και ύψος 0,76 μέτρα. Η μετατροπή έγινε στο Κεμπέκ του Καναδά, στην έδρα της Motorsports in Action.

Το «θηρίο» έχει επίσης custom ανάρτηση στα μέτρα του, προφυλακτήρες χιονιού και διευρυμένους θόλους. Ωστόσο, ο κινητήρας, το σύστημα μετάδοσης Xtronic και η τετρακίνηση παραμένουν εργοστασιακά. Το Rogue Warrior concept έχει 0,58 μέτρα απόσταση από το έδαφος και μπορεί να αναρριχηθεί χιονισμένο δρόμο με κλίση 45 μοιρών, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 100 χλμ./ώρα.

Το Rogue Warrior το οδήγησε ο πρωταθλητής του Micra Cup 2015, Olivier Bedard, ο οποίος δήλωσε: «Μπορώ ειλικρινά να πω ότι δεν περίμενα να διασκεδάσω τόσο πολύ πίσω από το τιμόνι ενός crossover. Το Rogue Warriorείναι ένα πραγματικό θηρίο, η οδήγηση του σε κάνει να αισθάνεσαι ότι μπορείς να κατακτήσεις όποια πρόκληση βρεθεί στο δρόμο σου».

 

 

Πηγή: autotriti.gr