Για πέμπτη συνεχή χρονιά, η Cooper Tire Europe είναι ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών  του παγκόσμιου πρωταθλήματος Rallycross της FIA, προμηθεύοντας αποκλειστικά τα ελαστικά World RX σε όλες τις ομάδες.

Την περασμένη σεζόν ενσωματώθηκε η τεχνολογία RFID στα ελαστικά για πρώτη φορά, βελτιώνοντας την καταγραφή πριν την αγώνα και την ταυτοποίηση μετά, της ταύτισης της κατανομής των ελαστικών κάθε οδηγού. Η χρήση ελαστικών ανά event περιορίζεται σε 12 dry και 12 wet ελαστικά για κάθε οδηγό. Από τον τρίτο γύρο του οδηγού, η κατανομή Ελαστικών που καταγράφεται σε αυτό το event πρέπει να περιλαμβάνει τουλάχιστον τέσσερα dry και τέσσερα wet ελαστικά από προηγούμενο γύρο.

 

Tyre use per event is restricted to 12 dry and 12 wet tyres for each driver
Tyre use per event is restricted to 12 dry and 12 wet tyres for each driver


Η κύρια διαφορά στο paddock, που επιβάλλεται από τους νέους κανονισμούς για τα ελαστικά, είναι ότι οι ομάδες δεν είναι πλέον σε θέση να χρησιμοποιήσουν επιπρόσθετα νέα ελαστικά για πρακτική, αλλά αντίθετα διαχειρίζονται την κατανομή των events τους σε όλα sessions κατά τη διάρκεια του αγώνα Σαββατοκύριακου.

Το φετινό ημερολόγιο του παγκόσμιου  RX αποτελείται από 12 γύρους στην Ευρώπη, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ.

"Το World Rallycross είναι μια τεράστια ευκαιρία για την Cooper όχι μόνο για να επιδείξει την υπεροχή της στην ανάπτυξη ελαστικών παντός εδάφους αλλά και να αποτελέσει πρωτοπόρος στην αιχμή της τεχνολογίας των ελαστικών και το μέλλον του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού", λέει η Sarah McRoberts, της Cooper Tire Europe. "Το πρωτάθλημα συνεχώς διευρύνεται και φτάνει σε νέες αγορές, συμπεριλαμβανομένου του εναρκτήριου γύρου του τρέχοντος έτους στο Ώστιν του Τέξας".

Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα RX της τελευταίας σεζόν, που διεξήχθη τον περασμένο Νοέμβριο στο Διεθνές Raceway του Killarney στη Νότια Αφρική, τόσο η World RX όσο και η RX2 σειρά είχαν τους πρωταθλητές του 2017 - τον Γιοχάν Κριστόφερσον της Σουηδίας και τον Γάλλο Cyril Raymond - ως κάτοχους του παγκόσμιου τίτλου.

Το φετινό ημερολόγιο του παγκόσμιου  RX αποτελείται από 12 γύρους, μεταφέροντας το θέαμα του World Rallycross σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στον Καναδά, τη Νότια Αφρική και τις ΗΠΑ. Η Διεθνής Σειρά RX2 που παρουσιάστηκε από την Cooper Tires υποστηρίζει επτά από αυτές τις εκδηλώσεις.

Η Βαρκελώνη φιλοξενεί τα εναρκτήρια για το 2018 του World RX, στις 14-15 Απριλίου.