Για κάποιο λόγο η λευκή αρκτική φάλαινα μπελούγκα, δάνεισε το όνομά της σε ένα κατάμαυρο special αυτοκίνητο, την Bentley Mulsanne Speed Beluga Edition.

 

 

Η αρκτική φάλαινα μπελούγκα έχει δανείσει το όνομά της σε αεροσκάφη, υποβρύχια και πλοία και κατά πως φαίνεται και σε αυτοκίνητα. Αντίθετα, όμως, με το χαρακτηριστικά λευκό της χρώμα, η Bentley επέλεξε να βάψει τη δική της μπελούγκα (beluga) κατάμαυρη.

Λόγος γίνεται για την ειδική έκδοση της Mulsanne Speed, την Bentley Mulsanne Speed Beluga Edition. Μαύρο δεν είναι μόνο το αμάξωμά της, αλλά τα πάντα. Aπό τις ζάντες των 21 ιντσών μέχρι και τα σήματα της βρετανικής φίρμας.

 

        

 

Φυσικά και στο εσωτερικό συναντάμε –τι άλλο;- μαύρες δερμάτινες επενδύσεις. Τη …μαυρίλα σπάνε τα διακοσμητικά χρωμίου, τα νίκελ μαρσπιέ που αναγράφουν το «Beluga Edition», αλλά και το φινίρισμα με ξύλινες και μαύρες γυαλιστερές επενδύσεις.


Από τη στιγμή που η Beluga Edition στηρίζεται στην Mulsanne Speed, σημαίνει πως διατηρεί τον V8 κινητήρα των 6,75 λίτρων απείραχτο. Έχει δηλαδή στη διάθεσή της 537 ίππους και 1.100 Nm ροπής, ώστε να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5 δλ. και να έχει τελική ταχύτητα 305 χλμ.

Αγνωστο παραμένει το σε πόσα «αντίτυπα» θα παραχθεί η Mulsanne Speed Beluga Edition. Για τιμή, ούτε λόγος φυσικά. Όχι πως μας ένοιαζε για να είμαστε ειλικρινείς…
Πηγή: autotriti.gr