Έχει ποδοσφαιρικές δεξιότητες μια κορυφαία ομάδα της Premier League; Εννοείτε! Όμως η Cooper Tire Europe μας πρόσφερε κάτι νέο και διαφορετικό, έναν συνδυασμό ποδοσφαιριστών-σκύλων. Συνδύασε τα ταλέντα των παικτών της Άρσεναλ FC με ένα τρείς έξυπνους σκύλους.

Τρία μέλη του ομίλου Άρσεναλ συμμετείχαν στην πρόκληση του «Cooper Tire Agility Course». Οι αμυντικοί Sead Kolašinac, Calum Chambers και ο μέσος Jack Wilshere συνεργάστηκαν ο καθένας τους με έναν τετράποδο φίλο και έδωσαν την ευκαιρία να αποδείξουν τις δεξιότητες των σκύλων τους ενάντια του χρόνου.

     
Ο Jack Wilshere με τον Cheeky   Ο Sead Kolašinac με τον Woody   Ο Calum Chambers με τον Buddy

 

Ο Kolašinac συνεργάστηκε με τον σκύλο Battersea 'Woody', ο Chambers με τον σκύλο διάσωσης 'Buddy' και τέλος ο Wilshere με τον cross-breed 'Cheeky'. Κάθε παίκτης προκλήθηκε να οδηγήσει τα αντίστοιχα σκυλιά τους γύρω από μια προσαρμοσμένη πορεία ευκινησίας σκυλιών, με εμπόδια από τα λάστιχα Cooper Zeon 4XS Sport, ελαστικά σχεδιασμένα για τα μεσαία και μεγάλα SUV που προτιμούνται από πολλούς ποδοσφαιριστές της Premier League.

Η πρόκληση ολοκληρώθηκε με τρεις προσπάθειες να κλωτσήσουν μια μπάλα μέσα από ένα ελαστικό που κρέμεται, με το ρολόι να σταματά αν η μπάλα περάσει από το ελαστικό ή μετά από τρεις ανεπιτυχείς προσπάθειες.


   


Ο Calum Chambers και ο συνεργάτης του «Woody» βγήκαν νικητές της ημέρας, τελειώνοντας τους γύρους σε χρόνο 28,76 δευτερολέπτων. Ο Kolašinac και ο «Buddy» τερμάτισαν δεύτεροι σε χρόνο 30,87 δευτερολέπτων, ενώ ο Wilshere με τον «Cheeky» τρίτοι με 36,52 δευτερόλεπτα.

Οι τρεις παίκτες είχαν τα κατάλληλα προσόντα για να εκπροσωπήσουν την Arsenal σε αυτή την τελευταία πρόκληση: ο Wilshere, που πρόσφατα κλήθηκε πίσω στην ομάδα της Αγγλίας, είναι γνωστός για το δέσιμο του με τρία σκυλιά - τον Rex, την Dolly και τελευταία με το νέο του σκυλάκι Winston. Εν τω μεταξύ, ο Kolašinac  πρόσφατα πήρε στο σπίτι του ένα ridgeback που ονομάζεται Vuj (ή Λύκος στα Βοσνιακά) και ο Chambers εξομολογήθηκε οτι αγαπά τους τετράποδους φίλους από τότε που ήταν μικρό αγόρι.

"Συγχαρητήρια στους Calum Chambers και τον Buddy για τη νίκη της τελευταίας μας πρόκλησης", δήλωσε η Sarah McRoberts, διευθυντής επικοινωνιών και marketing της Cooper Tire Europe. "Ήταν θαυμάσιο να βλέπουμε τους παίκτες στο στοιχείο τους μακριά από το γήπεδο με τους σκύλους τους. Ο Τζακ έκανε πολύ καλά να γίνει ομάδα με την «Cheeky», αλλά, τελικά, η αποφασιστικότητα και η ενσυναίσθηση του Calum με τον 'Buddy' έλαμψε και τους χάρισε μια άξια νίκη.

"Καθώς πλησιάζει το τέλος μιας ακόμη σεζόν, η Cooper εύχεται στην Άρσεναλ την καλύτερη τύχη στα υπόλοιπα παιχνίδια της ομάδας", πρόσθεσε η McRoberts.