Η Michelin λανσάρει μια νέα γενιά ελαστικών για αυτοκίνητα σπορ και σεντάν που συνδυάζουν οδηγική απόλαυση και ασφάλεια. Το Michelin Pilot Sport 4 είναι διαθέσιμο στην Ευρωπαϊκή αγορά ήδη.

 

 

Το νέο ελαστικό Michelin Pilot Sport 4 είναι το ιδανικό ελαστικό για οδηγούς με σεντάν και σπορ αυτοκίνητα με υψηλές απαιτήσεις για απόλαυση,  συγκινήσεις αλλά και οδική ασφάλεια.


Οι τεχνολογικές καινοτομίες στο πέλμα εξαιρετικής απόκρισης του νέου ελαστικού προέρχονται από την εμπειρία της Michelin στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, συμπεριλαμβανομένης της Formula E. Το πέλμα προσαρμόζεται διαρκώς στο οδόστρωμα, χάρη στον πλήρη έλεγχο της δυναμικής που αναπτύσσεται από την αλληλεπίδραση δομής, σκαλίσματος και υλικών του ελαστικού, εξασφαλίζοντας άριστη διαχείριση της επιφάνειας επαφής.


Οι καινοτομίες του Michelin Pilot Sport 4


Οδήγηση με ακρίβεια και άμεση απόκριση- χάρη στη νέα τεχνολογία "Dynamic Response" που αποτελείται από μία ζώνη από αραμίδη και ενισχυμένο νάυλον για άριστο έλεγχο κατευθυντικότητας. Λόγω της υψηλής πυκνότητας, της μεγάλης αντοχής και των πολύ ελαφρών ινών (πέντε φορές πιο ανθεκτικές από το ατσάλι) των υλικών αυτών, η φυγόκεντρος δύναμη του ελαστικού στις υψηλές ταχύτητες ελέγχεται απολύτως και η επιφάνεια επαφής του με το έδαφος παραμένει σταθερή, ακόμη και σε υψηλές ταχύτητες.


Ασφάλεια και φρενάρισμα σε βρεγμένες επιφάνειες: μεγαλύτερη επιφάνεια επαφής με το δρόμο- χάρη σε ένα νέο, πολύ ομοιογενές, μείγμα γόμας στο πέλμα που περιλαμβάνει λειτουργικά ελαστομερή  και πυρίτιο. Επιπροσθέτως, φαρδιά, βαθιά διαμήκη αυλάκια παρέχουν αποτελεσματική απομάκρυνση νερού στους βρεγμένους δρόμους. Επιπλέον, αυτό το νέο μείγμα, αναβαθμίζει την διάρκεια ζωής και την οικονομία καυσίμου του ελαστικού.


Το νέο Michelin Pilot Sport 4 διατίθεται ήδη από 17 έως 19 ίντσες.